Změna tarifu Trilexu k 1. dubnu 2012

Změna tarifu Trilexu k 1. dubnu 2012

18. 2. 2012 - Jiří Sucharda
K datu 1. dubna 2012 se změní tarif Trilexu. Tím reagujeme na změnu tarifů IDOLu a ZVONu. Vše ale nebude dražší.

Mezi Libercem a Hrádkem nad Nisou přizpůsobujeme ceny pro jednotlivé jízdy na papírový tarif IDOLu. Ceny pro sedmidenní a třicetidenní jízdenky zůstávají stejné.

Stejným způsobem se zvýší jízdné pro jednotlivé jízdy mezi ostatními českými stanicemi. I tady se nemění ceny pro sedmidenní a třicetidenní jízdenky.

Pro jízdy v Německu se minimální cena jízdného pro dospělé přizpůsobuje minimální ceně tarifu ZVONu (1,40 €). Zpravidla se i tady nemění ceny pro sedmidenní a třicetidenní jízdenky. Ze stanice Zittau do stanice Seifhennersdorf se zvyšuje počet tarifních jednotek. V této relaci se zvýší i cena pro sedmidenní a třicetidenní jízdenky.

Pro krátké přeshraniční jízdy se počet tarifních jednotek sníží. Tím zůstávají ceny stejné, sedmidenní a třicetidenní jízdenky však budou levnější. Mezi Varnsdorfem a Seifhennersdorfem se mírně sníží i cena pro jednotlivé jízdenky (1,00 € resp. 24 Kč místo dosud 1,10 € resp. 26 Kč). Ustanovení pro slevy se nemění.

Všimněte si, že mezi Hrádkem nad Nisou a Libercem cestujete levněji, když si obstaráte Opuscard s dopravní aplikací IDOLu. Senioři 70+ si mohou koupit velmi levnou roční jízdenku pro celý IDOL / Liberecký kraj (za 100 Kč).

Uznávání a prodej jiných tarifů pro přestupující se nemění.

Další informace na www.trilex-online.cz