Město hledá taxislužby pro spolupráci na projektu Senior taxi pro rok 2024

Město hledá taxislužby pro spolupráci na projektu Senior taxi pro rok 2024

13. 11. 2023 - Tomáš Secký, DiS.
O městem dotovanou službu senior taxi, která ve Varnsdorfu začala fungovat od března, mají lidé velký zájem. Za devět měsíců se registrovalo již sedm set lidí. Město nyní hledá taxislužby, které zajistí službu v roce 2024.

Zřízení služby senior taxi, která je určena pro seniory nad 70 let a držitele průkazu ZTP, ZTP/P, se u lidí setkalo s pozitivním ohlasem. Cílem je pomoc nejstarší skupině obyvatel, pro kterou je přepravování po městě během vyřizování různých záležitostí mnohdy náročné. Nejčastěji je služba využívána na cesty k praktickým lékařům, do zdravotnických zařízení či na úřady. Úřad eviduje přes již sedm set vydaných identifikačních karet.

„Velký zájem o senior taxi mě těší. Ukázalo se, že tato služba ve městě chyběla. Denně se uskuteční zhruba třicet až čtyřicet jízd, a to jsou ve statistice započítány i slabší prázdninové měsíce,“ říká starosta města Jan Šimek. Cena za přepravu se řídí ceníkem smluvního dopravce, město však seniorům poskytuje na jednu jízdu dotaci ve výši 30 korun formou kupónu.

Varnsdorf nyní formou veřejné výzvy hledá taxislužby, které zajistí službu v roce 2024. Město uzavře se zájemci z řad taxislužeb smlouvu na období jednoho roku. Veškeré podmínky a další podrobnosti jsou zveřejněny ve výzvě níže.

Příloha ke stažení

 Veřejná výzva k podání nabídek - Senior taxi Varnsdorf pro rok 2024