Varnsdorfský trenér Oulehla: Důležitý bude vstup do soutěže

Varnsdorfský trenér Oulehla: Důležitý bude vstup do soutěže

19. 7. 2018 - Tomáš Secký, DiS.
Fotbalisté Varnsdorfu mají za sebou náročnou letní přípravu pod novým trenérem. V generálce porazili na domácím hřišti německý tým FCO Neugersdorf poměrem 4:0.

Konkrétní cíle do nové sezóny David Oulehla nemá. Před prvním utkání si ale musí poradit s odchodem Fahrudina Durděviče.

Varnsdorf si prošel během letní přestávky řadou změn jak na trenérské pozici, tak v hráčském kádru. V sestavě už neuvidíme např. Martina Chlumeckého, Stanislava Klobásu nebo Dominika Šupa. Do herního důchodu odešel Petr Zieris. Smlouvu na další rok naopak podepsaly stálice týmu – Radek Porcal, Miroslav Samoel, Pavlo Rudnytskyy a Kristián Zbrožek. I přesto proběhla letní příprava optimálně. V přípravě si celek z Kotliny připsal skalp Liberce, nebo výhru na turnaji v Počátkách. „Je hrozně důležité, že do prvního zápasu jdeme v kompletním složení. Bojan Dordič, který je po zákroku, udělal výrazný pokrok a postupně ho připravujeme, tak aby mohl naskočit, prozradil David Oulehla.

Další ročník Fortuna národní ligy startuje pro Varnsdorf v pátek 20. července. Severočeši poměří síly od 19 hodin se Znojmem. „Znojmo má kvalitní a zkušené mužstvo s řadou výborných hráčů. Obrana je stejná, prim tam hrají Helísek a Cihlář. Soupeř navíc angažoval Ordoše, který je nadprůměrný hráč. Je to prostě pohyblivé a dynamické mužstvo. My se ale chceme prezentovat naší hrou a chceme být aktivní. Věřím, že nám to nějaké body přinese,“ doufá mladý kouč. Hodně důležitý bude vstup do soutěže,“ uvědomuje si.

Se začátkem nového ročníku ale musí David Oulehla řešit útočné řady. Před pár dny totiž přišel o Fahrudina Durděviče, který za Varnsdorf hrál čtyři roky a nasázel dvacet pět branek, z nichž deset vsítil minulou sezónu. „Odešel Klobása a Fahri, kteří dali dohromady 20 branek ze 40, to je celá polovina. Samozřejmě to je značná síla. Věřím, že se nám podaří i přes citelnou ztrátu tyto dva hráče nahradit a že si s tím poradíme,“ věří varnsdorfský trenér. „Osobně nepatřím k trenérům, který by se stresoval, nebo snad nespal. Ono se to nezdá, ale mám za sebou hromadu zápasu v dorostu, hráli jsme i o záchranu, nějaký tlak tam byl. Výrazně to neprožívám. Hrozně se těším, v mé kariéře jsem se posunul, před lety bych nečekal, že bych došel tak daleko. Užívám si. Nabádám kluky, že nás tohle sice živí, ale musí nás to také bavit,“ dodal na závěr před svou premiérou.