Varnsdorf se dotkl českého fotbalového nebe

Varnsdorf se dotkl českého fotbalového nebe

25. 5. 2015 - Jan Louka, DiS.
Poprvé v historii klubu si varnsdorfští fotbalisté vybojovali právo postupu do nejvyšší domácí soutěže. Splnil se sen několika generací hráčů, trenérů, funkcionářů a fanoušků.

Rozhodující duel s vedoucí Olomoucí sledovalo na stadionu Kotlina dva a půl tisíce diváků. Největší ovace sklidil po závěrečném hvizdu trenér Zdenko Frťala.

Blízkost fotbalové senzace přilákala řadu novinářů. Reportáže o nečekaném úspěchu malého klubu ze severu Čech odvysílaly Česká televize i Nova. Zápas s Olomoucí si nenechal ujít ani šéf českého fotbalu a varnsdorfský rodák Miroslav Pelta. "Kdyby my někdo před těmi x lety řekl, že se na tomhle stadionu bude bojovat o postup do první ligy, tak bych si myslel, že je blázen. Samozřejmě je to velké ocenění dlouhodobé práce celého klubu," vyprávěl Pelta novinářům.

V případě, že by Varnsdorf nakonec opravdu do nejvyšší soutěže nastoupil, musel by zároveň zahájit rekonstrukci stadionu. Klub proto oslovil své partnery, města v regionu, Ústecký kraj a Fotbalovou asociaci ČR, aby pomohli. "Věříme, že by se to mohlo podařit. Požádáme kraj i fotbalový svaz o ekonomickou pomoc. Na tento region se 70 let kašlalo od nejmenších po největší politiky. Teď by politici měli celému regionu pomoci," myslí si předseda představenstva FK Varnsdorf Vlastimil Gabriel.

Ať už to nakonec dopadne jakkoli, sezóna 2014 až 15 vstoupí do historie varnsdorfského sportu. Ani samotní hráči si ještě po zápase plně neuvědomovali, co dokázali. Parta kolem charizmatického kouče Zdenko Frťaly se v neděli 24. května 2015 dotkla českého fotbalového nebe.

Diskusní fórum bylo uzavřeno, už není možné přidávat příspěvky!
 
Diskusní fórum
K této stránce neexistuje žádná otázka / připomínka.