Rozsvícení vánočního stromu zahájí advent ve Varnsdorfu

Rozsvícení vánočního stromu zahájí advent ve Varnsdorfu

14. 11. 2016 - Tomáš Secký, DiS.
Město Varnsdorf vás srdečně zve na Rozsvícení vánočního stromu, které se koná první adventní neděli, 27. listopadu v parku před Městským centrem kultury a vzdělávání Varnsdorf.

Oblíbený advent se blíží mílovými kroky. Určitě se na něj všichni těšíte. Období, které trvá 4 týdny, patří mezi nejpopulárnější chvilky v roce, protože se během něj chystáme na Vánoce. Uklízíme, pečeme cukroví, pořizujeme dárky pro své nejbližší či navštěvujeme trhy a vánoční koncerty.

V letošním roce začíná advent poslední listopadovou neděli. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se uskuteční v parku před Městským centrem kultury a vzdělávání Varnsdorf 27. listopadu od 17:30 hodin. Program zahájí o dvě a půl hodiny dříve adventní trh a dílny pro děti. Těšit se můžete na Ježíškovu poštovnu, dětské dílničky, jmelí, adventní věnce a mnoho dalšího.

Milovníci dobré hudby se mohou těšit na koncert kapely Zhasni. Před samotným rozsvícením vánočního stromu se slova ujmou starosta města Stanislav Horáček a místostarosta Roland Piotr Solloch. Společně pak rozsvítí vánoční strom. Následně se můžete těšit na troubení z věže starokatolického kostela.