Každý potřebuje pomoc

Každý potřebuje pomoc

27. 1. 2012 - Jan Louka, DiS.
Ve čtvrtek 26. ledna 2012 byl v prostorech Gymnázia Varnsdorf starostům Šluknovského výběžku představen "nově narozený" Schrödingerův institut.

Projekt, volně navazující na úspěšnou Akademii příslibu (http://akademie.bgv.cz/), má ale daleko širší záběr jak územní, tak v cílové skupině. Měl by se totiž stát prostorem podnětného prostředí mimoškolních aktivit v celém výběžku, měl by nabízet možnost aktivně využít volný čas pro svůj rozvoj a především pro rozpoznávání vlastních předností a vloh.

I když datum oficiálního vzniku institutu je 21. prosince 2011, je vlastně stále ještě ve stádiu zrodu a pro starosty se spíše než o nabídku konkrétních plánů jednalo o seznámení se s přicházejícími možnostmi. Do konce letošního roku by mělo být provedeno mapování aktuálního stavu a s plnohodnotným fungováním se předběžně počítá v příštím roce. Projekt v tuto chvíli podporují Biskupství litoměřické, Ministerstvo školství, Ústecký kraj a celá řada jednotlivců i podnikatelů ze Šluknovska.
Podrobnosti o celém projektu zde (http://www.sinstitut.cz/) - je tu možno se i dočíst, kde se vzalo jméno institutu a co by mělo vyjadřovat.

Diskusní fórum bylo uzavřeno, už není možné přidávat příspěvky!
 
Diskusní fórum
K této stránce neexistuje žádná otázka / připomínka.